Imens jeg udstillede hos Lyngby Kunstforening i Portnerbolig ved Sophienholm, lavede jeg en Artist Talk lørdag den 18. november 2023.
Ofte bliver jeg spurgt efter teknikker og hvorfra jeg henter inspirationen til at male. Om jeg maler hverdag. Om jeg kan leve af det. Om hvordan jeg ved, at maleriet er færdig. Om hvilken slags maling jeg bruger. Om det er svært at få nye ideer til nye malerier.
Selvom jeg har en vis forståelse for disse spørgsmål, ville jeg give i min Artist Talk mine erfaringer videre på en anden måde. Denne måde kredser om selve kreativiteten og hvordan jeg kan skabe noget originalt.
Jeg opdagede for to år siden, at jeg bruger lignende metoder i køkkenet, når jeg laver mad som i atelieret, når jeg maler billeder. Fordi jeg er optaget af kontraster, hvad materialer, ingredienser, redskaber, farver og krydderier angår. Inholdsstoffer og smag ved tilblivelsen af en måltid er lige så relevant som pigmenter, farvernes værdi og brug af forskellige mængder af vand, når jeg maler f.eks. med gouache.
Det blev til en smagsoplevelse med salat fra min have, en slags der tåler moderat frost, kombineret med spirrer fra egen produktion og hjemmelavet surdejsbrød. Det hele var produceret en time før serveringen. Som når jeg arbejder med maleriet, udvikler jeg imens jeg improviserer.